Cum aleg societatea de asigurare
Asigurare locuinta

Cum se alege societatea de asigurare

Contractul (polita) de asigurare se alege in functie de:

Alegerea riscurilor care se pot asigura

Riscurile acoperite sunt identice atat pentru asigurarea cladirii locuintei cat si a bunurilor continute, cu exceptia furtului care este asigurat doar pentru bunuri.

De regula, societatile de asigurari impun, pentru cladiri si bunuri, asigurarea asa numitelor 'riscuri standard' (incendiu, trasnet, explozie, caderi de corpuri grele pe cladiri), celelalte riscuri numite "extinderi" (cutremur de pamant, inundatie, furtuna, grindina, avalansa de zapada, alunecari de teren, etc.) fiind optionale.

Unele societati de asigurare ofera si acoperirea unor riscuri speciale ca: riscuri politice (greve, tulburari civile) si terorismul sau vandalismul.

Tot un risc special este si inundarea apartamentelor de bloc cauzata de instalatiile proprii de apa sau de incalzire sau provocata de apa provenita de la apartamente vecine.

Riscul de furt se asigura numai impreuna cu celelalte riscuri.

In ceea ce priveste bunurile, acestea pot fi asigurate in totalitate sau numai o parte din acestea.

Pentru asigurarea riscurilor de accidente si raspundere civila fata de terti nu sunt prevazute riscuri standard si extinderi.

DE RETINUT!

Alegerea perioadei de asigurare

Polita de asigurare se poate incheia pe o perioada de 1 an dar si pe perioade mai scurte, dar nu mai putin de 1 luna.

Alegerea sumei asigurate
 

Dupa stabilirea sumelor asigurate si alegerea riscurilor pe care doriti sa le acopere asigurarea, societatea de asigurari propune o prima anuala de asigurare.

Desigur, cea mai buna alegere este incheierea unei polite complete, cu cuprinderea tuturor riscurilor, insa, in functie de posibilitatile financiare ale fiecaruia, se poate renunta la acoperirea anumitor riscuri si atunci polita devine mai ieftina.